Behandlingshem

En mkt god vän till mej har under längre tid tittat för djupt ner i flaskan. Trots ett bra jobb, terapi, familj & vänner som stöttat så gick det inte längre. Hon är nu på ett behandlingshem i Mellansverig. Hemmet drivs i regi av AA & det är 12-stegsmodellen som tillämpas.

Det har nu gått 3 veckor sen hon blev inskriven och vi hörs av nästan varje kväll (får ha telefonkontakt kl 16-23). Dagarna har fulltecknat schema från 7 på morgonen, även vissa kvällar är uppbokade för AA-möten.
Behandlingstiden är 5 v, om inte avgiftningstid behövs.

Vad jag har reagerat på är att det är en blandad skara trasiga själar där. könet (kvinna) & Missbruket är det enda de har gemensamt, variationen är dock olika: opiater, alkohol, amfetamin, heroin, canabis & även blandad mix. Sen skiljer sig gruppen åt. Vissa har arbete, familj, extremt stora skulder pga missbruket. Vissa är där frivilligt andra är dömda till det. Åldern varierar oxå stort 18-65 år??!!

En eftermiddag kom Anna 22 år.  På väg in i avtändning med "sönderskjutna" armar, finansierat sitt missbruk med prostitution, med en skuld på 35 000 kr till sin langare. Skulle försöka smälta in i  harmonin & lugnet som råder i denna hemtrevliga/familjära miljö är ju i det närmaste omöjligt.

De andra har hunnt en bit eller är i slutet av sin behandling & Anna möts av stora ögon & viskande kommentarer när hon anländer genom dörren.
En ur personalen hälsar henne Välkommen & erbjuder husesyn innan hon visas till sitt rum(som hon delar m en annan).
Hon tittar förtvivlat på Soc-damen som skjutsat dit henne samtidigt som hon håller hårt i sin ryggsäck & ciggpaket. Tillslut får hon fram ett svagt Nej & hon visas upp till "sitt" rum.

Det var det enda & sista min vän såg av henne. På morgonmötet nästa dag så informerar personalen att hon åkt iväg mitt i natten. Hon "fixade" det inte.
Konstigt då????

Med AA:s historia & personalens erferenhet/utbildning så var väl ändå detta helt fel för den där tjejen??!!
För Soc kändes det säkert bra att få skriva in i hennes antekningar att DOM ordnade ett alternativ till henne. Men att det var HON som inte fixade det. Som vanligt.

Nu ska tilläggas att detta ställe har gjort mycket bra saker för många människor genom åren & att min vän sakta men säkert tar sig igenom sitt H-vete. Men hur många är inte i den 22-åriga tjejens situation??!
En vecka senare fick de höra att hon var död, hittat i en trappuppgång i Hudiksvall.
Överdos.
Nu är hon änligen fri.
Sov i ro Anna(som egentligen hette ngt annat)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0