Utsläppt......

från lassa igår....fick 10 liter!!!! dropp på 2 dygn....jo jag var "lite uttorkad....har gått ner 14 kilo??!! sen jul..."Inget ont som inte har något gott med sig" .Nu har Tant snart matchvikt igen :) Himmla tur att jag inte skänkte bort alla mina  jeans...några kilo till så.....Skönt & komma hem igen. det var såååå fint & städat här...Tack mina älskade barn! Ni är BÄST!!!! Trots att Carro har fullt upp med förberedelser inför resan & Adde med sitt så hade de städat huset i minsta lilla vrå...Åter till Carro....lilla fröken är ngt stressad inför resan...allt som ska fixas....alltifrån fixa stora resväskor, ansöka brasilianskt medborgarskap(hon står i ständig kontakt med konsulatet i Rio), städa ur sin lägenhet, ordna upp bankaffärer & jobba etc....tur hon är ung & inte blir lätt stressad....hon visar en kapacitet & en sida av henne som jag inte trodde hon hade. Jag är djupt imponerad....Nu är det inte många dagar kvar....kring den 15 augusti åker hon. Jag pratade med Ulrika, en mkt god vän, igår & hon sa att hon hade en symbiotisk relation till sin 18 årige son & att deras relation blev mkt bättre när han flyttade till eget nu i vår....låg & funderade på min & Carros relation...jo vi har oxå en slags symbiotisk relation ......ni som nu känner oss väl skrattar säker när ni läser detta & tänker...-Grattis Anicka har du inte upptäkt det förrän nu!!! Nä jag har faktiskt inte det....slog upp ordet symbiotisk relation -man lever i en form av symbiotisk relation byggd på ömsesidigt beroende, interna skämt, kunskapen om små egenheter och detaljer hos den andra, stöd och omsorg. Japp precis så är vår relation. Iblad behöver ingen av oss avsluta en mening, vi förstår precis vad den andre säger, ska säga eller menar..Kan blr tufft för oss båda när nu Carro ska bo tusentals mil bort...vi kan båda få slängen av separationsångest & få känslan av att "ett ben saknas". Tro att det kan bli tuffare för Carro än för mej. Hon ska bo i ett främande land med helt nya människor.....Time will tell...


Tromsöborna.....

åkte hem imorse. 88 mil!!! till 8 grader regn & blåst brrrr...I går kväll hann vi med en sista kväll tillsammans. Vibeke utförde healing på mig samt läste ur sina änglakort.....Maya & Anton busade....& tyckte det var kontigt att Jag låg som en strandad säl på köksbordet medan Vibeke utförde handpåläggning på mej....Anton sprang in t Carro & frågade vad i sjutton vi höll på med??!! & när då han fick höra ordet Healing så trodde han att Vibeke tog bort onda andar ur mej???
- Kolla Maya, nu blir mamma Helad. Nu tar Gud emot henne igen Om hon skulle dö!!
Så ond är jag väl ändå inte .....hmmmm, kanske därför han var såååå X:tra snäll imorse, gjorde kaffe innan jag steg upp
Senare när vi kom hem så förklarade han varför....han hade sett Kim-Posible & där de Helade någon från djävulen...Barn är underbara....raka & ärliga.....inget hymmel..de säger rakt ut vad de känner, tycker & tänker..När avtar det??!! I skolåldern?? I tonåren??? eller kommer förändringen bara smygande???
Till alla barn: Var liten så länge du kan!!!

Maya en norsk jente




Lilla Max är i hundhimlen

Min vän Maria tog bort sin vovve , en Bichon frise. Zacke har mist sin vän.
Han har varit svårt sjuk i många månader & den senaste månaden har han varit blind. Han somnade in i Marias famn klockan 2 hos vetrinären idag. Han blev 8 år. Ikväll har vi tänt ett ljus för honom & vi ska alltid minnas honom.
Vila i frid Max.



Au pair.....

min lilla gumma åker till San Paolo i Brasilien den 15 augisti som au pair ett år om allt går i lås. Idag var det besök på ambasaden i STHLM föra nasökan om arbetstillstånd, visum & ev  brasiliansk medborgarskap,  skulle underlätta mkt om  hon fick det. Familjen hon ska vara hos verkar vara härliga. Mamman jobbar på världsbanken & pappan på ngt stort internationellt företag. Barnen  är tvillingpar, pojke & flicka, på 3 år samt en pojke på 2 år. Hon ska jobba 6 timmar / dag samt ng kväll i veckan. Hon får ca 7500 kr/mån för besväret samt de betalar om hon vill sporta & plugga något. Flygresan står de för samt sociala försäkringa. Känns tufft att hon ska vara på andra sidan jorden men den här chansen måste hon ta. ska göra ALLT i min makt att stötta henne i hennes äventyr....Älskar dej mitt hjärta

Falsk krupp-fy fan vad otäckt!!!!!!

Vilket uppvaknade. Halv 4 imorse vaknade jag av att min Anton pep. Han lät som ett plågat marsvin. trodde först att han hade en riktigt otäck mardröm men sen insåg jag att han inte fick åt sig andan. Han var okontaktbar& blå om munnen. jag blev klarvaken kan jag lova.......hade någonstans i bakhuvudet att man skulle få barnet att andas in kall /fuktig luft inte varm ånga som vida astma. Carro hade svår astma som liten. Nåja att klä en halvtmedvetslös panikslagen & rädd 9-åring är ingen lek.....men vi tog oss ut.....jag bar honom till en park vi har i närheten & satte ner honom på en bänk & efter ca 10 min så lossnade det.....han fick tillbaka färgen & andningen lät hyffsad...dock hostade han som en skällande hund....väl inne igen så ringde jag sjukvårdsupplysningen & jag hade agerat helt rätt. Fick även rådet att ge honom Mollipect, slemlösade, vilket jag hade hemma....Idag har han varit matt i lacken....huvudvärk, gråtmild & ont i kroppen...inte konstigt med tanke på dödskampen han hade inatt.....sjuksköterskan som jag ringde imorse hon tog ju Antons personnummer samt att hon uppmanade mej att åka in på akuten om det blev värre....Jag har hennes namn & ska tacka henne på något sätt....hon ingav mej ett lugn & gjorde att jag kände mej trygg i helvetet.....jag har jobbat 26 år inom vården & sett det mesta men när det gäller ens barn känner man sig helt maktlös....så Tack Syster Anna-Lena på NUS för den hjälp!!!! Krupp är vanligast hos pojkar mellan 1-5 år, men även äldre barn som Anton kan drabbas....orsaken är virus & långvarig förkylning. Symtomen ärskällande hård hosta, heshet, slö-o trötthet. Anfallet kommer oftast på natten när barnet har sovit ngr timmar det enda man som vuxen kan göra är att barnet får inandas kall fuktig luft (så daggen imorse var perfekt) på vintern kan man spola kallvatten i badkaret eller handfatet, finns fönster så öppna det litegrann. Kom dock ihåg att inte kyla ner HELA kroppen för barnet har ofta feber samt får frossa av anfallet... vara så lugn som möjligt, ha högt under huvudet., Håll barnet i din famn. Anton hade sååååån panik, han trodde han skulle dö. Han fick panik, grät, skrek, krampade & andningssvårigheter....Han sa för en stund sen att han är jätterädd att somna ikväll. -Tänk om jag får likadant inatt & du inte vaknar mamma.....kan jag dö då???? Så han ska sova i mammas säng inatt..

Min Anton
se länken
www.folkbladet.nu/?p=108331



dagen innan han åkte till fotbolls EM i Innsbruck som

Storfrämmande.....

från Tromsö!!!!!! Äntligen är Vibeke m familj här.....2 veckor ska de stanna....trist bara att vädret är såååååå bad.....idag käkade vi ihop. Vibeke hade gjort lasange & jag gjorde världens godaste äppelkaka.....deras Maja är lika gammal som min Anton....de var såååå söta mot varandra....mkt bus & skratt ikväll....mitt huvud är rätt trött....har nyss varit ute m Puppi på kvällspromenaden...tränade lite frisbee & Zacke tyckte det var såååå kul men att han skulle komma tillbaka med den det får vi ta en annan gång.......imorrn ska vi till UmeLaugun med barna...så jag ber till vädergudarna i kväll om sol & värme imorrn....
Kramen & natti mina Vänner!!!!!


Röjardag......

perfekt väder för det idag....Oj oj oj vad prylar man drar på sig genom åren??!!.....Hela dagen har det varit förrådsröj.....har inte slängt så mkt utan sorterat....Det blev 7 flyttlådor med "loppissaker.!!!!!!....Jag & min kompis Maria ska sälja på Loppis på Gågatan den 25 juli....vi ska sen sätta in kassorna på ett resekonto. Vi har planerat en vinresa i Spanien nästa sommar. Flyga t Madrid & sen tåg- & bussluffa upp till Riojadalen.....Nice!!!!!!! Åter till mitt "röj". Oj vilket stort förråd jag har helt plötsligt.....o vilken ordning det blev....hittade saker som jag trodde kommit bort....kul!!!
Nä nu ska mina nya stövlarna på....Zacke ska ut på kvällspromenaden....ikväll blir det inte långt kan jag lova. Han HATAR regn...... o att bli blöt.
Kram o Natti


Vadan detta.......

har vädergudarna blivit galna eller var det för att jag dödade spindeln i måndags som regnet aldrig upphör??!! Visst behövde vi regn.....men 70 mm på 1 dygn var väl att ta i....Har storfrämande från Tromsö. Min barndomsvän Vibeke med familj kom igår. 2 veckor ska de stanna så vi kan ju hoppas att vädret blir bättre. Nu sitter vi & ser Michael Jacsons minnestund på TV....fattar inte att han är borta, men samtidgt så har han äntligen fått ro....hans liv var ett enda långt självmord......Var ner i källaren igår & hittade igen alla LP skivor jag har av MJ. 9 st!!!!!!    Var/är en MJ-fan......Vila i frid Michael......Jag är inte sååååå bra i min sjukdom just nu. Skulle fått Thysabri-behandling förra veckan men min CRP var 250 så jag fick vända i dörren & gå hem. Det har nu gått 5 veckor sen förra beh & jag mår uselt. Har feber, magen rinner, magkramper & fruktansvärt ont. SKJUT MEJ!!!!!!! Funderar på att åka in ikväll, min vb medicin Oxinorm hjälper nada nu så lite tarmvila & morfin skulle inte vara helt fel.....nätterna är värst. det är omöjligt att sova. kroppen är helt slut men jag har för ont....så inatt låg jag i soffan....såg film & tyckte synd om mej själv.......Varför skulle just jag få detta Helvete???!!!
Carpe diem

Mambo....

blev Carro idag. Hon åker som au-pair om ng månad så idag gick flyttlasset hem till mammi igen...nåja det var ju inte sååå långt...bara över gatan. Hon har hyrt ut sin supermysiga 2:a i ett år till ett ungt par. Hennes saker & möbler har hon spridit ut över stan, hyrt in sig i nära & käras förråd. 22 år o flytta hem t mamma kan inte vara kul, jag tycker det är mysigt att hon "bor" här igen. En månad går nog bra men längre....nja......tror inte nån av oss skulle palla det. Hon ska jobba mkt & nu ska hon till STHLM en vecka så  vi borde kunna stå ut varandra. Nä det går bra. Vi fixar det.
Välkommen hem Gumman!!
Älskar dej


Sommaren är kort.......

Japp här i Norr är den det....sån här värme idag 27....så här länge minns jag inte ens när vi hade. Jo sommren 91. Adde, min son var ngr månader & det var ett H-vete m värmen me en sån liteb bebba. Skogsbränder härjade i Härnösands omnejd den sommaren....vi var nere där i 3 v m husvagnen, hälsade på godavänner i Nordingrå. Jag minns att min killes moster satt brandvakt på nätterna....brandförsvaret o kustbevakningen vattenbombade från luften...minns inte hur många hk skog o mark som brann...Eld faccinerar mej....jag var med om en häftig brand på Zachythos, Grekland 2004. Befolknngen evakuerades, flygplan från Athen vattenbombade., snygga grekiska brandmän uppmanade oss turister att ta oss t fastlandet. Men jag & min kompis åkte runt på motorcykel, fotade, såg hur otroligt snabbt elden spred sig. Det var som om den "hoppade fram". Gissa om vi var i stort duschbehov när vi kom hem..lokalbefoklningen bjöd på ouzo & berättade "åkerhistorien". Branden var anlagd med ingen blev misstänkt eller åtalad. I Grekland är det staffbart, fängelse l dryga böter, att kapa ner olivträd. Nästan alla greker vill ha åkermark som de kan odla på men olivträdens framkomt hindrar det. Så då tuttar men på istället. Alla vet oftast Vem pyromanen är men man anger inte denna. Sen att bostäder går åt i branden & ett & annat husdjur det ingår....huvudskaen är att men får mark att odla på..Bilden visar dagen efter branden....Allt är som en spökskog...inte ett liv.....bara aska & tystnad....

Dagen efter branden

RSS 2.0