Försäkringskassan.....lalalalala

Har varit sjukskriven p g a min crohns under många år. Det är inte ett eget val utan du som har följt min blogg är väl insatt i mitt helvete.
Nåja som alla vet så är sjukersättningen inte hög så varje krona är viktig för ekonomin.
En vännina till mig upplyste mej om flerbarnstillägg.
Ett tillägg som betalas ut efter barn nr 2 med 100 kr och 454 kr efter barn nr 3. Jag uppfyller kriteriet för 2 barn.

I oktober 2007 så sände jag in ansökan. Månaderna gick och när jag var ute och fikade med samma vännina så kom jag ihåg att jag sänt in ansökan..hmmm tänkte jag.
Väl hemma så ringde jag Försäkrinskassans kundcenter.
-Välkommen till Försäkringskassan. Vi är 52 handläggare som arbetar för att hjälpa dej. Du har plats 128??!! Efter 6 minuter gav jag upp.
Äh, kanske brevet kommit bort eller har jag glömt att posta det...nä så virrig kan jag väl inte ha blivit...Jag gick in på hemsidan & beställde nya ansökningshandlingar...postade dom...och väntade...inte ett brev. inte ett livtecken från F-kassan...jag upprepade proceduren 2 ggr till.

Men nu den senaste gången i december 2009 så hände något magiskt....Någon handläggare på inläsningscenralen i Östersund (det är dit alla ansökningar ska postas numer) tog sig an mitt ärende..Skall tilläggas att jag mejlade en förfrågan för 3 veckor sedan till Kundtjänst. Där jag ifrågasätte Varför min ansökan "kommer bort" i postgången & Om något underlag för beslut saknas så borde jag väl få ett meddelade om detta...

I går när posten damp ner i lådan så var där ett vitt kuvert från F-kassan. Jaha vad äre nu då...öppnar det...och läser..
Du har beviljas flerbarnstillägg med 100 kr i måndaden f o m januari månad...Kände mej nästan kränkt....river itu brevet & slänger det i soporna...är kränkt av mej själv??!!.....sååå MKT jobb & tid för 100 kr månden...FAN Anicka vad har du för fel....
tog en promenad med Zacke....under promenaden så tänker jag tillbaka på beslutet...

Väl hemma så gräver jag fram det under kaffesump...pusslar ihop det och läser....
Du har beviljats flerbarnstillägg med 100 kr i månaden f o m januari 2008
What!!! Jag får allså 100 kr i mån retroaktivt från januari 2008....allså 100 kr gånger 24 månader...hahaha 2400 kr!!!!!!.....
ringer min väninna & berättar om den låååååånga handläggningstiden för ett beslut på 100 kr i månaden....vi skrattar & tycker det hela är ett skämt.

I morse så fick jag ett mess av henne
Morrn Gumman! Begär ränta på dessa 2400 kr av F-kassan.
Om man f
år för MKT ersättning eller gjort ngt fel mot dom så måste man bet ränta.
Prova. Lycka till .
Kramen XXXX.
Sagt & gjort.
Efter morgonpromissen så satte jag mej ner & dikterade ihop ett brev om krav om ersättning pga förlorad ränta samt den exremt långa handläggningstiden...2år!!???
Kände mej sååå nöjd när jag la "klagobrevet"i gula lådan 

Vad jag nu vill säga till alla är att ALDRIG GE UPP oavsett om det gäller pengar, sjukdom eller kärlek
 ja What ever..

To be continue


Melodifestivalfebern slår till igen....

Minns när jag var liten så satt vi bänkade framför TV & såg på evenemanget tillsammans. Det var enda gången familjen såg något program ihop. Idag så finns det fler utbud till sådanna sammankomster. Let´s dance, Robinson, Idol etc.
Men det är ändå melodifestivalen som överlevt längst  & lär nog överleva de andra programmen.
Schlagerfestivalen som man kallade den förut har ju dock blivit förändrad. Personligen til
B-sl det sämre anser jag. Alla dessa deltävlingar, andra chansen, jokrar gör i och för sig att artisterna är fler & att städer runt om i Svedala får var med i jippot men Vad kostar det???

Måns Zelmerlöw, Christin Meltzer och Dolph Lundgren??!!Vem fick för sig att denna något udda trio skulle leda melodifestivalen 2010??!!
Måns är en snygg , charmig ung kille med en skön pipa.
Christin en rolig tjej med rapp i käft.
Dolph...ja vad säger man om Dolph??!! En norrlänning, Kramfors, som med vältränad kropp hamnade i filmbranschen. Men enligt min åsikt så är han en kådis. RockyIV är den enda hyffsade skådespelarprestationen han utfört. Det var med den filmen han fick sitt sk genombrott.  Förhållande med Grace Jones gavhan en X:tra putt i kändisvärlden..

Att nu få se honom som programledare i melodifestivalen kan bli spännade,
Antingen så är han som klippt & skuren eller oxå blir det ännu en plum i hans meritbok...Han medverkar dock bara i morgon i Ö-vik & i finalen i Globen.
Så det är bara att duka upp med ostbricka, lite vin & bänka sig i soffan imorgon.
Detta kan man ju bara inte missa eller hur

RSS 2.0